Інспекцією встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки

13 жовтня цього року на адресу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення мешканця Хмельницького району щодо самовільного зайняття земельної ділянки, яка перебуває в комунальній власності Війтовецької селищної ради та відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови.

З метою перевірки фактів, викладених у зверненні, 23 жовтня посадовими особами  Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області було проведено обстеження зазначеної земельної ділянки. За результатами обстеження інспекторами встановлено, що в селі Завалійки Війтовецької селищної ради поряд з водоймою, що знаходиться у користуванні ТОВ «Красилів риба», в порушення статей 125, 126 Земельного кодексу України, самовільно захоплено земельну ділянку, на якій розміщено дві штучно створені водойми площею 0,14 га. та 0,08 га., до яких без відповідного дозволу водокористувача (ТОВ «Красилів риба») було прокладено трубу для набирання води.

Розмір шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, становить 762, 86 грн.

Матеріали по факту самовільного зайняття земельної ділянки з незаконним зняттям родючого шару ґрунту та самовільного водокористування за відсутності документа дозвільного характеру в порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України направлені Інспекцією до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.  

        


     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці