Інспекція розрахувала збитки внаслідок засмічення земельної ділянки Львівськими відходами.

Державною екологічною інспекцію у Хмельницькій області проведено вимірювання показників складу та властивостей ґрунту, відібраного на території земельної ділянки за межами смт. Летичів на яку, 14 червня поточного року, було незаконно вивезено відходи різного морфологічного складу з Львівської області.

З метою оперативного реагування на звернення жительки смт. Летичів про те, що в ніч з 13 на 14 червня на територію населеного пункту заїхали вантажні автомобілі зі сміттям, спеціалістами Інспекції було проведено обстеження території та встановлено, що загальний об’єм несанкціоновано видалених  твердих побутових відходів становить близько 2 тис. м3.

«За результатами обстеження Інспекцією було проведено розрахунок шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земельної ділянки, розмір якої становить 148 тис 155 грн. Також, на підставі результатів проведених інструментально-лабораторних вимірювань проб ґрунту, розрахована шкода, зумовлена забрудненням земельної ділянки яка складає 38 тис 266 грн.» - повідомляє начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

«Інспекцією внесено припис Летичівській селищній раді щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища, умови якого в обов’язковому порядку будуть контролювати та перевіряти державні інспектори з охорони довкілля.» - додає Андрій Мартинов.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці