На Хмельниччині надзвичайна пожежна небезпека.

В області прогнозують дуже спекотну погоду, що може спровокувати виникнення пожеж.

За даними Українського Гідрометцентру, найближчим часом на Хмельниччині переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Через це значно зростає загроза виникнення пожеж. У першу чергу загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах, які важко виявити у початковій стадії.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре закликає жителів області бути обережними з вогнем, не спалювати суху рослинність, а при перебуванні у лісовій місцевості дотримуватись правил пожежної безпеки.

Пожежі, що виникають у лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших територіях призводять до зниження захисних та водоохоронних властивостей лісу, знищення лісових масивів, забруднення атмосфери, порушення теплового балансу, а в окремих випадках знищення будівель та загибелі людей.

Наголошуємо, що регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у спекотний період.

Шановні подоляни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях:

-                     негайно телефонуйте за номером 101;

-                     залучайте поліцію, свідків, представників місцевої влади;

-                     зробіть фотофіксацію з чітким зазначенням місця події (можна взяти звичайний аркуш і схематично зазначити на ньому місце розташування вогнища).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці