Понад 28 тис. грн. – штрафи за спалювання сухої рослинності.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

«За фактами спалювання сухої трави, залишків сухої рослинності, листя та сміття спеціалісти Інспекції складають протоколи, а винні особи притягуються до відповідальності» - повідомляє начальник Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

На сьогоднішній день, за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сухої природної рослинності, Держекоінспекцією у Хмельницькій області проведено 32 профілактичні роботи серед громадськості а також виявлено 8 порушень за фактами самовільного випалювання сухої рослинності по яким, відповідно, складені протоколи про адміністративні правопорушення на загальну суму штрафів 28 тис. 118 грн.

Андрій Мартинов підкреслив, що питання самовільного спалювання сухої рослинності або її залишків на території області постійно знаходиться на контролі Інспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці