Пожежонебезпечний період - гаряча пора для охоронців природи.

Для відпочивальників літо у розпалі, а для природоохоронців – час посиленої уваги.

На Хмельниччині триває пожежонебезпечний період. У цей час суха рослинність спалахує від найменшої іскри, а пожежа за лічені хвилини здатна поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Також, в цей період, зростає ймовірність пожеж з настанням жнив. Адже саме під час дозрівання і збирання зернових культур різко підвищується небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах та в заготівельних пунктах. Дозрілі на полях зернові культури є сухими і легкозаймистими, особливо в умовах сухої та спекотної погоди. Лише завдяки вітру невеличкі осередки вогню в полі можуть стати причиною масштабної пожежі в лісових масивах, які межують із полями.

Держекоінспекція у Хмельницькій області закликає громадян бути свідомими, та суворо дотримуватися правил безпечної життєдіяльності у цей період. Зокрема, йдеться про відповідальну поведінку під час перебування в природних екосистемах, а також - відпочинку в лісових масивах і на відкритих територіях. Адже, за статистикою, основною причиною виникнення пожеж в екосистемах є людська діяльність!

Разом з тим, звертаємось до аграріїв. В період збирання врожаю категорично забороняється: спалювати стерню, післяжнивні залишки, розводити багаття на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися, викидати недопалки в бік полів.

Нагадуємо, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Тож бажаємо подолянам безтурботного відпочинку, аграріям – гарних врожаїв, а природоохоронцям легкої служби на захист довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці