Забруднили землю на понад 1 млн грн.! Хто відповість?

На початку весни Інспекція повідомляла про виявлений факт забруднення земельної ділянки внаслідок витікання стічних вод з діючої каналізації, що знаходиться в центрі села Стуфчинці Лісогринівецької сільської ОТГ (Хмельницький район). Тоді, місцева мешканка звернулась на телефон «гарячої лінії» Держекоінспекції  у Хмельницькій області з проханням перевірити даний факт та сприяти у припиненні правопорушення, оскільки дане забруднення відбувалось протягом тривалого часу, а місцева влада на звернення мешканців села не реагувала.

За результатами обстеження, що проводились інспекторами в рамках перевірки фактів, зазначених у зверненні, на відкритому ґрунті зазначеної земельної ділянки виявлено розміщення каналізації до якої відводяться стоки із двох будинковолодінь, що знаходяться неподалік. На момент обстеження із каналізації витікали фекалії та інші відходи побуту, тим самим спричинивши забруднення землі загальною площею 1000 м2. Сума шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу становить 1 мільйон 144 тисячі гривень.

Держекоінспекція звернулась з листом до Лісогринівецької сільської ОТГ про вжиття заходів відповідного реагування та усунення порушень природоохоронного законодавства, на що отримала відповідь про те, що дана каналізація на балансі в Лісогринівецькій сільській раді не перебуває та власник її невідомий. Разом з тим, сільський голова пообіцяв вжити всіх необхідних заходів щодо усунення вказаних порушень.

Водночас Держекоінспекція направила матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці