Шепетівський мікрорайонний суд Хмельницької області визнав винною особу, яка здійснювала рубку на території РЛП "Мальванка"

Як вже повідомлялось раніше, в березні цього року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства.

За результатами перевірки інспекторами було встановлено, що посадові особи Шепетівського РСЛП проводять вирубку лісодеревини в межах ландшафтного парку «Мальованка», який є об’єктом природно-заповідного фонду без лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів.

Збитки від незаконної діяльності склали 10,8 мільйона гривень, щодо стягнення яких прокуратурою в інтересах Інспекцієї було скеровано заяву до суду. Тоді ж ДЕІ звернулась і до правоохоронних органів, адже факт вирубки містив ознаки кримінального правопорушення.

В серпні поточного року на території РЛП "Мальованка" було виявлено ще одну рубку. Особу порушника встановлено. Нещодавно, завдяки принциповій позиції  прокуратури та наполегливості в досягненні спільної мети, Шепетівський мікрорайонний суд Хмельницької області визнав винною особу, що здійснювала рубку  без лімітів та дозволів. Порушнику призначено покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці