Проведено відбір проб води з озера в мікрорайоні Озерна.

Продовжуємо тримати на контролі питання забруднення озера в мікрорайоні Озерна фільтратом ХКП «Спецкомунтранс».

Так, вчора, 14 вересня, спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області провели обстеження водних об’єктів – струмка без назви, що протікає паралельно полігону твердих побутових відходів у м. Хмельницькому та озера в мікрорайоні Озерна. До спільного обстеження були запрошені журналісти та представники міської влади. Проте останні - запрошення Інспекції проігнорували.

Результати обстеження свідчать про бездіяльність ХКП «Спецкомунтранс» щодо припинення скидання стічних вод (фільтрату), який утворюється на полігоні твердих побутових відходів. Як наслідок, поверхневі води й надалі залишаються забрудненими.

Наразі тривають інструментально-лабораторні дослідження відібраних проб. З результатами обов’язково ознайомимо на наступному тижні. Але вже сьогодні візуально можна бачити, що ситуація, нажаль, не змінилась. На фото, що наведені нижче, спостерігаємо той самий темно-коричневий колір води у струмку без назви, що свідчить про одне – фільтрат зі сміттєзвалища продовжує забруднювати навколишнє середовище.

 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці