На Шепетівщині інспектори викрили незаконний видобуток корисних копалин.

Цього разу, порушником природоохоронного законодавства виявилось Колективне підприємство «Буртинський завод вогнетривів» що здійснює господарську діяльність у селі Буртин Шепетівського району. Про це свідчать результати позапланової перевірки вказаного суб’єкта господарювання, що проводили спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області.

Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами – на розробку, так званого, Буртинського родовища. Також, у користуванні підприємства перебувають кілька земельних ділянок.

В ході перевірки інспектори виявили, що на окремих земельних ділянках розміщені два котловани заповнені водою, що є порушенням вимог законодавства у сфері надрокористування.

«Загалом, у суб’єкта господарювання виявлено чимало порушень. Під час візуального огляду земельних ділянок, що знаходяться в користуванні підприємства, також зафіксовано траншею, довжиною близько 30 метрів, яка примикає до котловану з водою, що був створений в результаті видобування корисних копалин. Також встановлено, що підприємство не отримало «Висновок про оцінку впливу на довкілля» - інформує начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

За результатами перевірки на відповідальну особу складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП, який направлений на розгляд до судових органів.

В порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, матеріали по факту  самовільного видобуванням  корисних копалин за відсутності документів дозвільного характеру направлені до Головного управління національної поліції в Хмельницькій області. Також, по факту вчинення неправомірних дій працівників КП «Буртинський завод вогнетривів», за ч. 2 ст. 240, ст. 254 Кримінального кодексу України в Шепетівському РУП ГУНП в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці