КП «Сатанівське» знову в зоні особливої уваги.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області неодноразово повідомляла про систематичні порушення природоохоронного законодавства КП «Сатанівське», невиконання умов приписів, бездіяльність керівництва підприємства в частині усунення порушень а також про недопуски інспекторів до проведення перевірок.

На цей раз, на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо перевірок підприємств-забруднювачів поверхневих водних об’єктів Хмельниччини, спеціалісти Держекоінспекції здійснили позаплановий виїзд на місце провадження господарської діяльності.

Проте керівництво комунального підприємства повідомило, що не допускає посадових осіб Інспекції до фактичного проведення перевірки по причині нещодавнього призначення директора на посаду, що не є законною підставою для не проведення заходу державного нагляду (контролю). Це свідчить про свідоме прикриття злочину, всіма можливими шляхами, директором підприємства.

Тому, Держекоінспекцією у Хмельницькій області скеровано матеріали до ГУ НП в Хмельницькій області для відкриття кримінального провадження в зв’язку із вчиненням дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ст. 342 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як свідчать результати попередніх перевірок, які, все ж таки, вдалось здійснити спеціалістами Інспекції, КП «Сатанівське» у період з 2018-2020 рр. здійснювало самовільне надрокористування за відсутності спеціального дозволу. Інспекцією розраховано збитки на загальну суму понад 400 тис. грн. а посадові особи підприємства неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці