Самовільне зайняття земельної ділянки, знищення дерев та втеча від інспекторів.

Наприкінці листопада поточного року на адресу Держекоінспекції у Хмельницькій області надійшло звернення від мешканця Хмельницького району про те, що на захисній смузі автодороги «Н-03 Меджибіж», в напрямку села Тиранівка, незаконно проводяться земельні роботи.

Під час здійснення державного нагляду (контролю), за вказаними у зверненні координатами, спеціалісти Держекоінспекції виявили чоловіків, що назвались працівниками ТОВ «СП «АВТОСТРАДА», а також факт самовільного розміщення привозного ґрунту на земельній ділянці площею 1950 м2 в межах придорожньої захисної смуги зазначеної автодороги, що є порушенням статей 125 та 126 Земельного кодексу України.

Зі слів виконроба підприємства, на даній земельній ділянці розміщений ґрунт, який був привезений після земляних робіт на автодорозі Н-03.

Разом з тим встановлено, що ТОВ «СП «АВТОСТРАДА» на вказаній придорожній захисній смузі, в порушення статті 69 Лісового кодексу України, пошкодило дерева різних порід.

Загалом, представники підприємства вели себе зухвало, змінювали свідчення та безглуздо виправдовували свої дії. В підсумку перевірки – втекли від інспекторів.

Втім, за самовільне зайняття земельної ділянки, використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу, підприємство сплатить збитків на суму 11 тис. грн. А шкода за незаконне зрізання дерев становить 3 тис. 270 грн.

  



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці