Забруднення річки Красилівським ПВКГ обійшлось у понад 1 млн грн.

Суд зобов’язав Красилівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства заплатити 1 млн 368 тис 662 грн штрафу за забруднення річки Случ.

Стан вод річки Случ Держекоінспекція у Хмельницькій області перевіряла ще в лютому 2020 року в рамках позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства. Тоді було встановлено, що Красилівським ПВКГ здійснювався скид забруднюючих речовин із зворотними водами з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимих скидів (ГДС) у р. Случ, що підлягають нормуванню згідно із законодавством.  Цей факт підприємство підтвердило власним звітом про використання води за 2019 рік (форма 2-ТП водгосп), що був направлений у Регіональний офіс водних ресурсів у Хмельницькій області. Зокрема, із зворотними водами фактично скинуто азоту амонійного 1,8 т при нормативі ГДС 0,65857 т/рік, а також нітритів 0,1 т при нормативі ГДС 0,0526845 т/рік.

«Інспектори підрахували збитки, завдані довкіллю такою діяльністю Красилівського ПВКГ. Проте підприємство добровільно штраф не сплатило.» - повідомляє начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

«Тож, Держекоінспекція звернулась із позовом до Господарського суду щодо примусового стягнення заподіяної шкоди. Суд підтримав нашу позицію і задовольнив позовні вимоги.» - додає пан Андрій.

Не погодившись із прийнятим рішенням, суб’єкт господарювання оскаржив його шляхом подання апеляційної скарги. Однак і апеляцію залишено без задоволення.

Рішення господарського суду Хмельницької області залишено без змін, чим забезпечено стягнення шкоди в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці