На Хмельниччині розпочинається сезон полювання!

7 серпня 2021 року розпочинається мисливський сезон з полювання на пернату дичину на території Хмельницької області.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається до мисливців із застереженням та проханням бути обережними під час поводження із зброєю. Не допускайте порушень техніки безпеки під час проведення полювання, заздалегідь перевіряйте наявність усіх документів, які дають право проводити полювання. Будьте взаємоввічливими, та з розумінням віднесіться до повноважень інспекторів, які, спільно з представниками мисливських угідь та правоохоронцями, проводитимуть посилені заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Не забувайте про відповідальність за порушення правил полювання: адміністративна - ст. 85 Кодексу України про адмінправопорушення, та кримінальна - ст. 248 Кримінального кодексу України.

Окрім того, порушник сплачує збитки, завдані внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання. Наприклад, за незаконно добуту або знищену куріпку сіру мисливець повинен бути сплатити 2000 гривень, голуба, качку, кулиску, лиску чи перепілку – 1000 гривень.

Також нагадуємо про обачне поводження з вогнем! Пам’ятайте, що сірник, недопалок або інше джерело вогню, може завдати значної шкоди навколишньому природному середовищу та його мешканцям.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці