Інспекція продовжує контроль за дотриманням правил полювання!

З початку сезону полювання, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області  посилено контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області.

Так, 27 та 28 листопада цього року проведено захід державного нагляду (контролю) за дотриманням користувачами мисливських угідь та мисливцями правил полювання на території мисливських угідь області.

Під час рейдових перевірок було виявлено мисливця, який проводив полювання без запису місця полювання в контрольній картці обліку добутої дичини та не маючи при собі жодних документів на право полювання, за що на нього було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу».   

Нагадуємо, що відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:

посвідчення мисливця;

щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;

дозвіл на добування мисливських тварин (ліценція, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);

відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

паспорт на собак мисливських порід.

Всі вище перераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці