За позовом Держекоінспекції відкрито провадження про стягнення шкоди за незаконну рубку дерев.

У лютому 2020 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області, разом з Шепетівським МВ УСБУ та представниками КП «Плужне», під час обстеження, було встановлено факт незаконної рубки зелених насаджень за межами населеного пункту с. Плужне Шепетівського району Хмельницької області.

157 дерев різних порід було незаконно зрізано під час проведення санітарно-вибіркових рубок в лісовому масиві комунального підприємства. Працівники підприємства, не дотримуючись правил і норм використання лісових ресурсів, проводили рубки без спеціального дозволу – лісорубного квитка, порушивши тим самим законодавчі приписи частини першої статті 69 Лісового кодексу України.

Шкода, заподіяна навколишньому середовищу внаслідок незаконного вирубування дерев, склала 613 тис. 408 грн. Направлену до Комунального підприємства «Плужне» претензію про добровільне відшкодування шкоди, підприємство проігнорувало. Тому, Держекоінспекція звернулась з позовом до Господарського суду Хмельницької області стосовно стягнення нанесених збитків.

Про подальший перебіг подій а також результати розгляду справи Держекоінспекція буде повідомляти додатково.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці