Інспекція провела рибоохороний рейд

З метою виявлення фактів незаконного продажу водних живих біоресурсів Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області постійно здійснюються рейдові перевірки в місцях торгівлі водними живими біоресурсами.

Так, наприкінці січня поточного року працівниками сектору державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів було проведено рейд на рибному ринку, що у смт.Летичів. Під час рейду інспекторами були виявлені факти продажу риби за відсутності документів, що підтверджують законне її походження.

На чотирьох правопорушників складено протоколи за частиною першою статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (реалізація водних біоресурсів без дозвільних документів), а матеріали про адміністративне правопорушення скеровані до  суду.

Зазначимо, що згідно Кодексу про адміністративні правопорушення, порушення порядку збуту риби тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ж такі дії вчинені щодо об'єктів, занесених до Червоної книги України, або таких, що перебували на території природно-заповідного фонду, то розмір штрафу – від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів. У грошовому еквіваленті це 510-1700 грн та 1700-4250 грн відповідно. 

       

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці