Обговорено стан соціально-трудових відносин

17 травня поточного року на базі Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області відбулась спільна робоча зустріч в.о. начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області та керівниками структурних підрозділів Інспекції, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) в державних органах. В ході обговорення було надано роз'яснення окремих положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та наголошено на необхідності вирішення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, у разі їх виникнення, виключно у рамках правового поля.

За результатами робочої зустрічі та з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) досягнуто домовленості про подальшу співпрацю та оперативний обмін інформацією щодо кадрової роботи, правового та фінансового забезпечень.

  Нагадуємо, що Національна служба посередництва і примирення (НСПП) є постійно діючим державним органом, створеним Указом Президента України від 17.11.1998 № 1258/98, відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Рекомендації Міжнародної організації праці щодо добровільного примирення та арбітражу № 92 1951 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці